Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

Kérdés kedd - Milyen gyakran jógázzak egy héten?

2016. szeptember 27. - Marczinkó Ági

legy_nagylelku2.png

Ezt a kérdést az új és régebben jógázóktól is rendszeresen hallom. A legszebb dolog a jógában, hogy mindegy hányszor gyakorolsz egy héten! Mindegy, hogy minden nap 1 órát vagy csak heti 1 órát gyakorolsz, akkor is elkezdődnek beszivárognak az életedbe a fizikai és mentális előnyök.

Ha még csak most kezded, akkor érdemes 2-3-szor fél-egy órát csinálni egy héten. Természetesen, ha ez soknak tűnik, akkor nyugodtan csökkentheted vagy növelheted az időtartamot, de egy erős gyakorlás kiépítésének a kulcsa a rendszeresség. Fokozatosan kezd hozzászoktatni magadat az egyes ászanákhoz és a meditációhoz.

További tippek

Érdemes vezetett jóga órákra is eljárni. A Youtube-s jóga videók nagyon szuperek és segítik az otthoni gyakorlást, de egy jógaoktató és a többi diák jelenléte összehasonlíthatatlan ezekkel. Az oktató segít tudatosítani a légzésedet és fejleszteni a testképedet, továbbá a finom igazításai és szavai segítenek, hogy biztonságosan és helyesen végezd el az adott ászanát. A jóga stúdiónak, pedig van egy egyedi és csodálatos légkörre, amit érdemes megtapasztalni.

Végül, a gyakorlásod számát, hagyd, hogy a tested döntse el, hogy mennyi esik jól neki. Bármennyire is hihetetlen, de hallgass a belsődre!

 

Hírlevél

* kötelező kitölteni

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7011743875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása