Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

7 íratlan szabály jógaórán

2016. november 17. - Marczinkó Ági

Amikor elkezdesz jógaórára járni, akkor úgy tűnhet, hogy egy csomó szabály van, amikről mindenki tud csak te nem. Megnyugtatlak, tényleg vannak és jobb, ha időben észreveszed mindegyiket.

Szóval engedd meg nekem, hogy most megmentselek pár kínos pillanattól és megosszak veled 7 íratlan szabályt az órával kapcsolatban, amelyeket megértettem az évek során.

  1. Ne lépj a leterített matracra

Az évek alatt a matrac az emberek gyakorlásainak kiterjesztésévé válik. Vagyis tartsd tiszteletben a másik terét, amelyet elfoglal a térben. Kivétel ez alól a jógatanár, aki segít az ászanák javításában.

Szóval kérlek, ne lépj a matracra, hacsak nem egy nagy kutyára akarod felhívni a figyelmemet (igaz történet).

yoga-1102410_1280.jpg

  1. Zoknimentes övezet

Természetesen a saját gyakorlásodat úgy csinálod, ahogy neked tetszik, de a zokni nem a legjobb segítség ebben. A kedvencem, amikor a lefelé néző kutyapózban próbálja a másik lábával lefejteni a zokniját és közben még a kezeivel is egyensúlyozik.

Senkit sem érdekel, hogy milyen a talpad és rengeteg jógásnak vannak fura lábujjaik. Teljesen elfogadóak vagyunk ezzel kapcsolatban mindenkivel.

  1. Ne csevegj a szomszédoddal

Az egyik kedvenc időtöltésem, hogy a filmnézés közben folyamatosan kommentelem az eseményeket. Szóval nagyon nehéz volt nekem is megállni az elején, hogy ne beszélgessek a szomszédommal.

Sajnos a szomszédodon kívül nem fogja senki sem értékelni ezeket, sőt még mérges tekinteteket is lövelnek majd feléd, vagyis jobb, ha megvárod, amíg összetekered a matracot az óra végén és utána meséled el a világmegváltó ötletedet.

yoga-1507398_1920.jpg

  1. Kérdésed van, akkor csak halkan

Az előző szabállyal kiegészítik egymást. Ha kérdésed merül fel valamelyik pózzal kapcsolatban, akkor jelezd a tanár felé és csendesen oda megy majd hozzád segíteni.

Ha hangosan teszed fel a kérdést azzal megszakítod az óra menetét, a tanárt és a többieket is kizökkented az áramlásból.

  1. Pihenő idő

Teljesen egyetértek abban, hogy néha pihenésre van a legnagyobb szüksége a testednek egy Savasanaban vagy egy csecsemőpózban. Ha szeretnél, végig pihenni az órán azzal sincsen semmi probléma.

Ezzel szemben, kérlek, hogy ne ezért gyere el, hogy a többiek előtt aludj elől a matracodon és hallgassák a horkolásodat. Plusz azért nem lesz ez egy olcsó alvás neked.

cat-1551783_1280.jpg

  1. Fehér nadrág rózsaszín bugyi nélkül

Volt olyan, hogy elfelejtettem, hogy egy fekete-fehér csíkos bugyi van rajtam és csak otthon vettem észre, hogy ez volt a fehér nadrágom alatt. Sajnos nem volt vicces, így az óta inkább fekete vagy nem átlátszó nadrágot hordok.

Vagyis legyél bölcsebb nálam és soha se felejtsd el ellenőrizni magadon a ruhákat mielőtt kilépsz az ajtón.

  1. Darth Vader nem jógázik

Ujjayi légzés egy fantasztikus dolog. Könnyen növelni tudod általa a testhőmérsékletedet, az energiaszintedet és csodákat tesz a gyakorlásoddal.

De hacsak nem te vagy Darth Vader, akkor az astanga órán kívül inkább törekedj a halk légzésre.

 600_445853876.jpeg

Jól esett most kiírni ezeket a dolgokat és láthatod, hogy én is kezdtem valahol. Remélem ezek után kevesebb rosszalló pillantást kapsz az első óráidon.

Képek: pexels.com, meetup.com

Ha érdekes volt számodra, akkor iratkozz fel a hírlevelemre: http://eepurl.com/chs2eD

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4211961275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása