Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

10 dolog, amit fel kell áldoznod, hogy boldog legyél

2016. december 20. - Marczinkó Ági

A legtöbbünk vágyakozik egy boldogabb, egészségesebb életre, amely cél és értelmet ad a létezésünknek. Megmutatom, hogy mik azok, amelyek közelebb visznek ehhez.

Nem a te hibád, hogy úgy vagy drótozva, hogy vonzódsz az anyagi dolgok iránt. Ami most van + több = boldogság. Néha egyszerűen átsiklasz azon a legegyszerűbb igazságon, hogy nem örökké élsz.

Rengeteg olyan dolog van az életben, amelyet folyamatosan cipelsz és hatalmas fájdalmat, stresszt és szenvedést okoznak. Sok szuper szokást és pozitív élményt élsz át, de nem akarod megosztani a terheidet másokkal.

Itt van egy 10-es lista, amelyet muszáj lesz feláldoznod, ha boldog szeretnél lenni. Ezek szabadság érzésével töltik meg az életedet és segítenek abban, hogy a legtöbbet hozd ki magadból.

  1. Add fel a féltékenykedést

Néhányan nincsenek tudatában, hogy a féltékenység itatja át az egész egyéniségüket és gondolataikat. Természetesen egy egészséges versenyszellemre szükség van a mai világban, de amikor azaz egyik fő vágyad, hogy jobb legyél másoknál, akkor tudatosítsad, hogy átléptél egy határt.

Amikor frusztráltnak érzed magad, mert körülötted mindenki sikeres, akkor figyelmed meg, hogy mit gondolsz legbelül. Majd add fel ezt és koncentrálj arra, hogy tartós boldogságot hozz a saját életedbe.

trees-broken-inside-window.jpg

  1. Add fel az irányítást

Add fel az igényeidet, hogy állandóan irányítás alatt tartasd magadat, az embereket és az életedet. Próbálj meg biztonságos környezetet létrehozni magad körül, amely csökkenti a káoszt belül.

Adj magadnak teret, hogy az legyél, ami és fogadd el, hogy rendben van így. Végül, ha belül béke van, akkor sokkal stabilabb leszel és nem fog kibillenteni ebből semmilyen külső, zavaró tényező.

  1. Add fel, hogy mindig igazad legyen

Kérdezd meg magadat egy konfliktus szituációban: Igazságot vagy békét szeretnék?

Gyakran kiállsz a végletekig a saját igazad mellett, mindegy, hogy közben kit bántasz meg? Engedd meg a másiknak, hogy neki is igaza legyen és válaszolj erre, ne pedig vakon kövesd a sajátodat.

pexels-photo-230792.jpeg

  1. Add fel a változástól való félelmet

Ez az egyik legfontosabb kérés, amivel bármikor változást tudsz előidézni. Nap, mint nap, több milliárd ember használja technológia előnyeit, és globalizáció is megjelent már, mint jelenség. Ezzel szemben muszáj találni egy állandóságot, hogy ne folyamatosan homokra építsed a házadat.

Légy nyitott a változásra és öleld magadhoz, hiszen vár rád a lehetőség ajtaja, amin ha belépsz, akkor tanulni és fejlődni fogsz és megtalálod belső állandóságodat, amelyre szükséged lesz egy boldogabb élethez, mindegy mi jön ezután.

  1. Add fel a túlórát

A túlórák általában többletbevételt jelentenek. Vannak idők, amikor hosszú órákon keresztül dolgoznod kell, hogy elérd a céljaidat, de ezek igazából távolabb visznek.

Gyakran kompenzálsz ez által valami mélyebb problémát és egyszerűbb a fejedet a homokba dugni és bent maradni sokáig az irodába. Tedd fel magadnak a kérdést keményen és nem okosan dolgozok? Keményen dolgozol valamin és kényelmes vagy abban, hogy elkerüld a tanulást, vagy valami újat készítgetsz, amit még nem csinált előtted senki?

Meg kell találnod az egyensúlyt az életedben, ami azt jelenti, hogy nézz szembe a félelmeiddel és adj időt magadnak a fontos dolgokra, mint a család, barátok, gyakorlás, és hobbik.

pexels-photo-140945.jpeg

  1. Add fel a kritizálást

Ahelyett, hogy arra fókuszálsz, hogy mi a rossz, inkább figyeld a jót. A negatívumok keresése másokban és a szituációkban egy mentális terhet ró rád nap, mint nap. Engedd el a negatíviást és engedd be az életedbe a pozitív dolgokat.

  1. Add fel mások hibáztatását

Néha minden oldalról csak negatív dolgok jönnek… Mindegy mi történik személyes vagy céges életedben, add fel az okok keresését és egyszerűen nézz szembe az eseményekkel.

Az esetek 99%-ban megoldódik minden probléma 1 hónap alatt. Engedd el a mások hibáztatását és kezdj el fókuszálni a megoldási lehetőségekre.

pexels-photo-53930.jpeg

  1. Add fel a panaszkodást

Az állandó panaszkodás tönkre fogja tenni a boldogságodat és másokra is mérgező hatással vagy. Rossz dolgok mindenkivel történek, de nem mindegy milyen reakciókat adsz ezekre a saját életedben. Következő alkalommal, amikor negatív dolog történik, akkor gondolj erre az 5 kérdésre:

I – Ez igaz?

S – Ez segít?

I – Ez inspirál?

Sz – Ez szükséges?

K – Ez kedves számodra?

Ha egyik kérdésre sem igen a válasz, akkor nem éri meg megosztani másokkal.

  1. Add fel, hogy mindig kedves legyél másokkal

Minden embernek vannak szülei, rokonai, barátai, versenytársai, ismerősei. Hagyd abba, hogy folyamatosan rájuk hallgatsz és helyette, inkább értsd meg, hogy mik az ők érdekeik és mit szeretnének elérni az életben.

Ne értük élj, mert a nap végén úgyis egy magányos szobába fogsz hazaérni, ahol üresnek fogod belül érezni magadat. Természetesen nem azt jelenti, hogy te legyél a legönzőbb ember, de próbáld meg találni az arany középutat, ahol magadnak és másoknak sem ártasz.

  1. Add fel, hogy különlegesnek kell lenned

Gyakran vágysz arra, hogy szeressenek, elismerjék a munkádat és áldást adják az életedre, anélkül, hogy igazán elgondolkodnál azon, hogy ténylegesen szükséged van erre? Valahogy ilyen esetekben utólag meggyőzöd magadat, hogy mások végre boldogságot vagy beteljesedést hoztak az életedbe?

Ahhoz, hogy boldogabb életed legyen, fel kell adnod azt az igényedet, hogy mindent tudsz, megértesz és értékelsz. Amikor elfogad ezeket, akkor megnyugszik a lelked és elindulhatsz a legnagyobb utazásra, hogy megismered a tényleges belső énedet és az igazi boldogságot.

pexels-photo-30546.jpg

Képek: pexels.com

Ha érdekes volt számodra, akkor iratkozz fel a hírlevelemre: http://eepurl.com/chs2eD

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7512059465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.12.21. 13:25:44

Akit érdekel, itt talál pár alapos kis írást a boldogságról. Nem arról szólnak, hogy hogyan legyünk boldogok, hanem, hogy egyáltalán miért vagyunk képesek rá, hogyan keressük, és milyen korlátai vannak.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid044

(A felső sorokat nézzétek a kép tetején. Az írások doc és pdf formátumban tölthetők le. Ezek egyébként egy nagyobb mű darabjai, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

A kulcslyuk szelleme 2016.12.21. 15:37:27

Olyan könnyű leírni, hogy "Add fel ezt meg azt!". A "hogyan" sokkal izgalmasabb lenne...
Ez olyan, mintha azt mondanád egy betegnek, hogy "Gyógyulj meg és akkor majd jobban érzed magad!".

para_noir 2016.12.21. 15:49:49

@A kulcslyuk szelleme: nincs hogyan, olyan ez, mintha, azt kérdeznéd, hogy ejts el egy labdát. Úgy, hogy elengeded. Sokkal egyszerűbb ez, mind gondolja a többség, inkább a szándék hiányzik, mintsem a metódus. A feladás egyszerű, engedd el a dolgot.

A kulcslyuk szelleme 2016.12.21. 22:33:00

@para_noir: "olyan ez, mintha, azt kérdeznéd, hogy ejts el egy labdát"
Amilyen labdaérzékem van, még ez sem biztos, hogy menne. :-)

"A feladás egyszerű, engedd el a dolgot."
A gondolatokat, érzéseket nem tudom a labda módjára elengedni, mert hatással voltak/vannak rám, nyomott hagynak bennem. Elhatározással ezektől nem tudok megszabadulni. Nekem nem megy.
süti beállítások módosítása