Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

TESZT - mÉrtékadó NŐK Jógakártya

2017. január 01. - Marczinkó Ági

Az új évet, egy új rovattal szeretném megnyitni, ami nem más mint a TESZT. Az ok teljesen egyszerű, imádok új dolgokat kipróbálni és szeretném megosztani veled az élményeimet, amelyek remélem segítenek neked is az eligazodásban.

Napjainkban számos lehetőség van, ha otthon szeretne jógázni az ember, nézhet videókat, vagy az órákon elsajátított mozdulatok vagy egy kötött gyakorlatsort gyakorol. Új lehetőségként megjelent a jógakártya is, amely teszteléséről ez a cikk is szólni fog.

Tinédzserkorom óta kedvelem a fitness kártyákat, igaz, akkor még csak Rubint Réka adott ki egy csomagot, amelyet teljes lelkesedéssel vásároltam meg. Ebben volt 50 különböző gyakorlat, leírások és egy ütemterv, hogy miből mennyit kell végezni, ha izmos akarok lenni a nyárra. A kezdeti lendületem az első hónap után alább hagyott, de az alatt tényleg fejlődtem és volt izomlázam is folyamatosan. Később voltak rövidebb időszakok az életembe, amikor megint neki kezdtem az edzéstervnek.

Azóta eltelt közel 15 év alatt nem nagyon találkoztam más átfogó mozgás kártyával, így meglepetésként ért a megkeresés, hogy teszteljem a legújabb jógakártyát, amelyet a mÉrtékadó NŐK Társasága adott ki.

Szerencsére karácsony előtt érkezett meg a csomag, így már közel két hete naponta tesztelem. Elöljáróban annyit, hogy nagyon szuper lett és oktatóként vagy gyakorlóként is érdemes beszerezni, de van pár fejlesztendő irányvonal.

dsc_0087.jpg

Mi az, ami szuper?

A csomagban álló, ülő és egyensúly gyakorlatok vannak, az egyes gyakorlatsorok összeállítás során érdemes mindegyikből legalább 3-4-et beépíteni, hogy tényleg át tudod mozgatni a teljes testedet. Az ászanák főleg kezdő vagy kicsit nehezebb szintűek, vagyis nincs benne fejenállás vagy kézenállás, ezért az összeset biztonságosan el lehet végezni otthon.

A leírások nagyon jók és anatómiailag pontosak. Külön kiemelném, hogy könnyítések is szerepelnek és figyelmeztet, hogy mikor nem szabad végezni az adott ászanát a hátoldalon.

15403621_1309953905702579_175374189063367810_o.jpg

Mi az, ami hiányzik?

A kártyák maguk nagyon szuperek, de nekem egy edzésterv hiányzik, azért, hogy hosszútávon is fent tartsa az érdeklődésemet.

Oktatókén fontosnak tartom, hogy kompenzálni kell az egyes gyakorlatokat, amelyre nagy hangsúlyt helyeznek mindegyik képzésben. Kezdőként ezért nem mindig egyértelmű, hogy mi miután jön, ezért akár blogbejegyzések vagy Facebook postok formájában jó lenne, ha lennének komplett gyakorlat sorok. Kezdésként összeállítatottam egy teljes testet átmozgató gerincjóga szekvenciát.

dsc_0092.jpg

Kiknek ajánlott?

Aki nem mer elmenni egy jóga órára annak tökéletes lehetőség ilyen formában megismerkedni az egyes pózokkal és bátorságot tud gyűjteni, hogy mások előtt is meg merje csinálni azokat.

Gerincjóga- és hatha oktatóknak, akik szeretnénk egy-egy gyakorlattal színesíteni a saját gyakorlásukat vagy az órájukat.

 

Összeségében

+

eredeti póz nevek

jó minőségű fényképek az egyes gyakorlatokról

könnyítések és ászanák hatása a testedre

pontos anatómiai leírások

-

gyakorlatsorok hiánya

kezdő és haladó pózok megkülönböztetése

fejlődési-/edzésterv hiánya

 

Köszönöm a kártyákat a mÉrtékadó NŐK Társaságának és remélem lesznek továbbiak is!

Kártya link: http://mertekadonok.hu/egyeb-aktualitasok/legyen-jogakartyad-2/

Ha érdekes volt számodra, akkor iratkozz fel a hírlevelemre: http://eepurl.com/chs2eD

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8112088813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása