Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

Amikor elkezdsz jógázni ez a 7 dolog biztosan megtörténik Veled

2016. szeptember 26. - Marczinkó Ági

A jógát már több ezer éve gyakorolják az emberek, amikor elkezdsz gyakorolni Te is rájössz arra, hogy miért tudott fennmaradni ennyi időn keresztül. Az ászanák megfiatalítják a testet és az elmét és segít fókuszálni. A gyakorlás segít abban, hogy összehangold a kapcsolatot a fizikai test és az elme között. Könnyen el felejti az ember, hogy a jóga egy utazás az önmagad megismerésére és nem egy lehetőség arra, hogy kérkedj a tudásoddal. Hanem a gyógyulás és a hangolódás ideje, amikor is megfigyeled, hogyan fejlődsz és természetesen mennyire jól érzed magad!

Meg tanulod elengedni a dolgokat, amik nem szolgálják az érdekedet

Az egyik barátom sokszor emlegette ezt és rá kellett jönnöm, hogy igaza van. Ahogy elkezded felismerni ezt, hogy nincs verseny az órákon és csak te vagy az, aki testedet uralni tudja. Bizonyára elfordult már Veled, hogy régi érzések törtek Rád az egyik ászanában. Emlékszem egy órára, amikor nagyon mérges voltam, betegnek éreztem és nem sok kellett, hogy elsírjam magam, azon gondolkodtam, hogy mi lehet a baj velem. Majd találtam egy weboldalt, amely megmagyarázta, hogy miért éreztem magam levertnek. Nagy segítség volt ez, hogy emlékeztessem magamat, arra, hogy a jóga maga után vonja a gyógyulást, amely azt jelenti, hogy az eltemetett érzéseink újra felbukkannak és muszáj szembesülnöd ezekkel.

Magabiztosabbá válhatsz!

nature-person-red-woman.jpg

A jóga hozzájárul ahhoz, hogy mélyebb kapcsolatot építs ki a tested és Önmagad között. Elkezded hálát érezni, amikor meg tudod tartani a saját súlyodat - különösen, amikor napüdvözletben chaturangát kell csinálni! Öleld meg minden porcikádat, mert ez a Te tested és meg tudtad csinálni. Izmokat tudsz építeni és felfrissíteni magadat ott is, ahol eddig nem is éreztél semmit! Végül itt egy hasznos infógrafika, hogy hogyan változtatja meg a testedet a jóga: http://www.huffingtonpost.com/2013/10/28/body-on-yoga_n_4109595.html

Tudatosabbá válik az étkezésed!

Új tudatosság járhatja át testedet vagy méregteleníted az izmaidat, de valami átkattan az agyadban és nem akarod a testedet megtölteni több méreganyaggal és cukorral. A többiekkel azon szoktunk viccelni, hogy a legjobb étkezés a héten, ami a bármelyik jóga óra után van. Jól érzed ilyenkor magad és bármit meg tudnál enni. Az anyagcseréd ilyenkor javul, vagyis a testednek szüksége van, hogy pótold a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

Mélyebben alszol

cat-sleeping-garden-domestic-40012.jpeg

Szuper!!! Ez az, amire mindenki vágyik! Amikor jól alszol az este, akkor másnap produktivitásod nő, a stressz szinted csökken, és kognitív funkcióid javulnak. Ha nehezen alszol el az éjszaka, akkor itt elérhető 15 gyakorlat, amik segíteni tudnak ebben: http://www.yogajournal.com/slideshow/15-poses-help-sleep-better

Tudatosabbá vállnak a cselekvéseid a matracon és azon túl is

Elérheted a tudatosságnak azt a szintjét, amikor tudod, hogy tested hogyan reagál bizonyos helyzetekre és megtanulhatod, hogy hogyan enyhítheted ezeket a tüneteket és találj rá hasznos megoldásokat. A nap vagy az óra elején pozitív célt állítasz fel, és mint bónusz elérheted azt, hogy több türelemmel áramoljon efelé az eléted.

Tudatosabb légzés segít az egészség megőrzésében

A jóga több légzési technikával dolgozik, ezek pozitív hatással vannak az immunrendszerre, a vegetatív idegrendszeri problémákra, és a fizikai vagy stresszel kapcsolatos rendelleneségekre. Ez azt jelenti, hogy az órán tanult technikáknak több jótékony hatásuk van, mint azt az ember gondolná. Ezek beszivároghatnak a mindennapi életedbe azáltal, hogy csökkentik a stresszszinted, vagy a vérnyomásod és megnyugvást adhatnak.

Kevesebb fájás és izomláz hosszútávon

Akik krónikus fájdalomban szenvednek, nekik enyhülést hozhat, a heti jóga alkalmak állítja a Harvard Health weboldal. Ha valaki hát- és nyakfájdalmaktól szenved, neki nagy segítséget nyújthat a jóga. Tény, hogy fél év kihagyás után elkezdett fájni nagyon és már az első óra után éreztem a javulást. Ha ez miatt kezded el jógát, mindenképpen konzultálj előtte az orvosoddal és tájékoztasd a jóga oktatót is az óra elején az aktuális egészségügyi állapotodról. Együtt kidolgozhatjátok, hogy melyik pózokat, hogyan kell módosítani.

A tested követi az elmédet. A jóga egy segítség, amely által harcolni tudsz a kétségeiddel és megtanulhatód milyen korlátai vannak az elmédnek. Kezd azzal, hogy megtiszteled magadat és hirtelen a negatív énképed javulni kezd. A jógán keresztül rájössz arra, hogy ezek az érzések nem szolgálják az életedet és csak korlátot állítanak a pozitív dolgok elé. Képes vagy szeretni önmagadat és jól érezni magad a bőrödben. A folyamat nem csak a terembe, hanem az életedben is fokozatosan elkezdődik.

Forrás: http://www.lifehack.org/

Hírlevél

* kötelező kitölteni

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr811704851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.26. 19:28:17

Éppen tegnap néztem a Youtube-on egy orosz lakásfelújító műsort, ahol egy 83 éves moszkvai nyugdíjas hölgynek alakították újjá a szobáját keleties stílusban, mert annyira odavan az indiai kultúráért és a jógáért. És egyszerűen hihetetlen, milyen friss szellemileg és fizikailag. Állítása szerint ezt a jógának köszönheti.
www.youtube.com/watch?v=bncUJbYRZpU

Nem leszünk gyarmat ! 2016.09.26. 23:52:29

Vajda Zitától kellene jógát tanulnunk :)
süti beállítások módosítása