Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

Biztonságosak a jógavideók kezdők számára?

2016. október 04. - Marczinkó Ági
Ha soha nem voltam még jóga órán, akkor mennyi értelme van elkezdeni Youtube videók alapján? Megsérülhetek? Péter

Válasz

Sok emberben felmerül ez a kérdés, de nem merik feltenni. Sok esetben nagyon jó videókat találunk, és számos előnyük van. Például a dolgozó anyukák is tudnak gyakorolni egy hosszú nap után, a diákoknak nem kell bértelet venni, míg másoknak segít legyőzni a jógával szembeni előítéleteiket, így később már több ember együtt is részt tudnak venni az órákon. Külföldön már számos tanár indított Youtube csatornát a tanítványaik számára, akik éppen nem tudnak valamilyen oknál fogva részt venni az óráin. Ezek a videók hihetetlen kényelmesek és olcsó módok arra, hogy otthon tudj gyakorolni. Ezzel szemben a véleményem az, hogy nem lehet összehasonlítani az előnyeit egy vezetett csoportos órával.

Minden oktató egyedi légkört tud teremteni az óráin, amely nem olyan intenzív egy videón keresztül. A hangulat, az emberek, és maga az illatok is hozzájárulnak az igazi jóga élményhez. Ha már részt vettél egy órán is, akkor egyetértesz velem abban, hogy másik lélegzésének a hangja hihetetlen erőt adhat. A zene nyugtató hatása és támogató tanári apró finomítások is óriási segítséget jelentenek. A jógaoktató biztonságos és egyéni figyelmet szentelnek a tanítványaiknak az órákon, amit egy videó soha nem tud nyújtani. Akik csak a videókra gyakorolnak, azok meg tapsolhatják magukat a jó értelembe, mert ki tudtak alakítani egy otthoni rendszeres szokást, de sajnos meg van az esélye, hogy rosszul és nem biztonságosan sajátították el az egyes ászanákat. Szerintem megéri hetente egyszer legalább elmenni stúdió, hogy a kisebb javításokat be tud építeni az otthoni gyakorlásba.

csillagsarok_1.png

További tippek

Ha elmész egy stúdióba, akkor ne bátortalanodj el. Létrehozni a saját otthoni gyakorlásod egy hihetetlenül nehéz és csodálatraméltó dolog. Itt van még néhány dolog, amelyet tehetsz azért, hogy a videók az előnyödre váljanak hosszú távon. Legyél biztos abban, hogy mikor kell a következő szintre lépni az adott pózban. Próbálj ki új tanárokat, új stílusukat, szinteket és különböző hosszúságú videókat. Légy biztos, hogy lépést tudsz tartani a rendszeres gyakorlással a választott online oktatóddal. A következetesség a gyakorlást még élvezhetőbbé teszi fizikailag, mentálisan és érzelmileg is.

Szintén próbáld ki a jóga különböző hihetetlen összetevői közül is párat. Tegyél erőfeszítéseket azért, hogy mindennap leülj meditálni, olvass jógás cikkeket, vagy végezz légzőgyakorlatokat. Az internet rengeteg anyagot találhatsz az adott témában vagy csak írj nekem egy kérdést és kérdés kedden igyekszem megválaszolni.

 

Hírlevél

* kötelező kitölteni

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr411766801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása