Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

Jóga egyenlő a spiritualitással?

2016. október 25. - Marczinkó Ági

Teljesen fitness őrült vagyok és szeretném kipróbálni a jógát, de úgy érzem, hogy túl spirituális az egész, hiszen elvárják, hogy higgyek valami földöntúli dologban. Igaz ez? – Anita

pexels-photo-196640.jpeg

Válasz

Néhány ember azért lép a matracra, mert fogyni szeretne, hajlékonyabb akar lenni, válaszokat keres. Nem számít, hogyan kerülsz oda, a lényeg, hogy most ott vagy. Az ősi hagyományok szellemi és lelki fegyelmet vártak el, ezzel szemben nyugaton inkább a testtartásokról szól a jóga. Az utóbbi 10 évben vált itthon népszerűvé, amikor is rájöttek az emberek a rengeteg pozitív előnyökre, amelyet nyújthat a gyakorlás.

Természetesen későbbi szinteken, már egyre jobb erősebbé válik a spirituális háttér, de számos tanár, stúdió és sportközpont észrevette és tiszteletben tartja az emberek igényeit, akik csak a testedzés miatt kezdenek el jógázni – és ez teljesen rendben van így.

Ha a jógagyakorlásod el fog jutni egy szintre, amikor keresni fogod a többet és felmerülnek kérdések, amelyeket már az anyagi világ nem tud megválaszolni. Nekem ez 5 év gyakorlásba telt, de most nagyon örülök, hogy egy komolyabb szintre jutottam azáltal, hogy elindult az oktatóvá válás ösvényén.

Az, hogy hogyan töltöd az idődet a matracon, az teljesen rajtad áll. Nincsenek szabályok, vagy ajánlások. Találd meg azt, amire most szükséged van és gyakorolj. Összességében, a jóga minden ami igazán te vagy, a vágyaid és a szükségleteid.

További tippek

Több fajta jóga irányzat van, ami jó dolog, mert mindenki meg találhatja azt, amit keress. A megfelelő irányzat megtalálása kiemeltem fontos hosszútávon, ezért azt ajánlom, hogy próbálj ki minél több irányzatot. Találd meg a saját kis résedet és oktatódat, aki segít elindulni és haladni az utadon.

Kövesd a blogomat Bloglovinon

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3711834217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása