Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

9 csodás hatása a meditációnak

2016. október 21. - Marczinkó Ági

A kétkedő emberi természet mindig olyan dolgokba szeretne fektetni, amiből biztosan haszna származik. Számtalan minden napi példa bizonyítja ezt, hogy a nyugati világ az eredményorientáltságról szól. A tetteid mindig keresik az eredményeiket. Egy cselekvésed, amelyből semmit sem kapsz vissza, az nem fog motiválni sem rövid-, sem hosszútávon. Amikor a meditációról beszélgetek emberekkel, az első kérdésük az, hogy milyen előnyökkel jár a mindennapi gyakorlás. Mindig van egy kellemes érzésem, amikor erről beszélhetek az emberekkel és szeretnék a sok jó dolog közül párat megemlíteni. Remélem az olvasottak segítenek abban, hogy legalább kipróbálj pár technikát.

  1. Egészség

Bizonyított tény, hogy akik rendszeresen meditálnak kevesebbet látogatják az orvosokat. Jó példa erre az ősi Jóga Nidra technika, amely segíti az ellazulást és számos jótékony hatása van.

pexels-photo_1_1.jpg

  1. Csökkenti az alvás időt

Ez egy kevésbé ismert előnye a meditációnak, de bizonyíthatom, hogy igaz. Amióta napi szinten gyakorlok azóta elég a 6 óra alvás is. Az a mondás teljesen igaz, hogy nem az alvás mennyisége, hanem a minősége számít. Rendszeres gyakorlás mellett 5-6 óra alvás után is energikusnak és kipihentnek fogod érezni magadat reggel és elhagyhatod a reggeli kávédat.

  1. Csökkenti a stressz szintet

A meditáció nem csak lecsillapít, hanem előre mozdítja tudatosságodat is egy magasabb szintre. Ennek következtében egyre kevésbé fogsz reagálni érzelmeidtől vezérelve, így az elme egy jobb helyre kerül, vagyis el kezded vonzani a békésebb helyzeteket az életedbe.

  1. Kevesebb negatív gondolat

A meditáció előnyei nagyon különbözőek lehetnek. Ami nálam tapasztalható volt, hogy egyre mélyebb érzéseim lettek. A negatív gondolatok olyanok, mint a rákos sejtek. Folyamatosan növekednek, majd egy nap megölik a rendszert. A napi meditáció segít, hogy világosabban lásd a gondolataidat és a pozitívokra tudj koncentrálj.

  1. Egészségesebb kapcsolatok

Képes leszel fejleszteni a mélyebb értelmi képességeidet és megérteni a párodat vagy a családtagjaidat. Nagyon ajánlom, hogy próbáld ki a közös meditációt valamelyik családtagoddal legalább hetente egyszer. Ez elhozhatja számotokra a feltétel nélküli szeretet és a harmóniát a kapcsolatotokban. Saját tapasztalatom alapján kevesebbet veszekszem, a férjemmel amióta hetente együtt jógázunk vagy relaxálunk.

pexels-photo-118033.jpeg

  1. Vonzó személyiség

A meditáció vonzóbbá tesz. Lehet, hogy ez most egy merész kijelentés tőlem, de teljesen egyetértek ezzel, mivel tapasztalatom szerint sokkal erősebbnek, magabiztosabbnak és egészségesebbnek érzed magad. Ez a képesség jól jön, ha ki kell állnod a többiek elé a munkában vagy csak egy ismeretlen emberhez oda mész beszélgetni.

  1. Kevesebb frusztráció

Azok a szituációk, amelyeket eddig csalódást vagy frusztrációt váltottak ki belőled, ezek után kevésbé fognak megérinteni. Rá fogsz jönni, hogy ostobaság gyerekként viselkedni. Buddha azt mondta, hogy „Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.” Soha többé ne legyél a körülmények áldozata, tudatosítsd magadat a meditáció révén.

pexels-photo-179734.jpeg

  1. Öregség megelőzése

40 éves kor után 100 000-es nagyságrendben hallnak el naponta az agysejtjeid. A meditáció segít csökkenteni ezt a számot és lelassítja a test és az elme romlását.

  1. Új világ

A meditációs utad során változni fog az érzékelésed a világoddal kapcsolatban. Nem fogsz úgy tekinteni rá, mintha egy sivár, frusztráló és aggodalmaktól teli hely lenne. Inkább válik egy lehetőségek földjévé, ahol is minden egyes nap más szuper dolog jöhet veled szembe.

pexels-photo_2_1.jpg

Láthattad, hogy számos előnye van a meditációnak. Természetesen ezek csak a jéghegy csúcsa és kedvcsinálónak írtam le neked. A rendszeres gyakorlás elképesztő sikereket adhat az életed minden területén. Kezd el még ma!

Képek forrása: pexels.com

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7411826725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása