Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

12 tipp, hogy szeresd magadat

2016. szeptember 28. - Marczinkó Ági

Az élet egy folyamatos áramlás, de ez nem azt jelenti, hogy előre kellene rohannod és elhanyagolni magadat útközben. Törd át a falaidat, amelyek megakadályoznak önmagad szeretetében és ezáltal gazdagabbá teheted az életedet.

  1. Mit szeretsz önmagadban?

Sokszor összecsapnak a hullámok a fejed felett? Ne felejtsd el ilyenkor emlékeztetni magadat, hogy mennyire jó ember vagy. A saját csalódásod, elfogadásod, türelmed és kedvességed az, amit belül megélsz és megmutatsz másoknak. Csak rajtad múlik, milyen akarsz lenni a következő pillanatban!

  1. Fogadd el a tökéletlenségedet!

A legnagyobb fáradtságot megérő dolog az életben, ha elfogad, hogy tökéletlen vagy és neki kezdhetsz a saját belső utazásodnak, ahol megismerheted önmagadat. A legjobb része az lesz, hogy visszakapod a belső békédet. Ez béke abból fog származni, hogy a megfigyeled a jelent és megéled a pillanatokat, ahelyett, hogy azon gondolkozol, hogy mi a véleményük másoknak rólad.

pexels-photo-130453.jpeg

  1. Nem számít mások véleménye

 Az emberek mások beleegyezését nagy értéknek tekintik, még akkor is, ha nem is tudják pontosan megfogalmazni, hogy miért van erre szükségük. Ezzel szemben inkább azzal kellene foglalkoznod, hogy mi számodra a helyes és nem mások véleményét előtérbe helyezni. Nincs szükséged senki engedélyére, hogy boldog legyél.

  1. Távolodj el azoktól, akik elkeserítenek!

Aggódj kevesebbet azok miatt, akik nem foglalkoznak veled. Nézz körül, kik azok, akik inspirálnak, tisztelnek, szeretnek és támogatnak. Legyél velük többet és légy hálás, hogy melletted vannak az úton.

love-heart-hand-romantic.jpg

  1. Változtass!

Amikor az életed nem a megfelelő irányba halad, akkor tegyél olyan dolgot, amit még előtte soha sem. Tanulj egy új szakmát, menj el egy jó étterembe vagy fedezd fel olyan helyeket, ahol eddig még nem voltál. Maradj távol olyan dolgoktól, amelyek elszomorítanak vagy rombolnak. Ezzel szemben tegyél azért, amik előrébb visznek és feltöltenek.

  1. Engedd el a múltat!

Mindenki hozott már rossz döntéseket az életében. A múltbeli hibáid tettek ilyené, amilyen most vagy, de nem határozzák meg a jövődet. Soha sem késő, hogy túllépj ezeken – a megmaradásuk csak további sebeket eredményez. Fogadd el a hibáidat és élj igazán jó életet!

  1. Légy hálás!

Senki sem kap meg mindent, amit szeretne. De emlékezz arra, hogy sok embernek csak töredéke van meg, annak, ami neked megadatott. Ez a csalódottság érzése motiválhat arra, hogy cselekedj, hogy elérd ezeket a dolgokat.

  1. Mindennap tegyél valamit, ami boldoggá tesz!

Tegyél olyan dolgokat, amik igazán érdekelnek! Gyakorold a saját magad szeretetét apró lépéseken keresztül. Fejleszd a kreativitásodat vagy főzz vacsorára valami finomat.

img_20160822_091204.jpg

  1. Higgy a képességeidben!

Minden lehetséges számodra! Csak annyit kell tenned, hogy higgy önmagadban. Tudod, mit szeretnél, és mit kell tenned azért, hogy kiérdemeld a végén.

  1. Hallgass a belső megérzéseidre!

Ha bízol önmagadban, akkor teljesebb életet tudsz élni. Vidd bele a személyiségedet és a szívedet mindenbe, amit csinálsz. Ezáltal tudni fogod, hogy mi a jó, és mi az, amit tényleg boldoggá tesz.

  1. Szeress jól másokat!

Ez egy igazi karmikus üzenet. Minél jobban tudod szeretni önmagadata, annál kedvesebb és nagylelkűbb leszel másokkal szemben. Az ilyen emberek bíznak a többiekben, amelyet alázatosságon és megbocsátáson keresztül fejeznek ki, arra törekednek, hogy előítéltek nélkül szemléljék a világot.

pexels-photo-165263.jpeg

  1. Ne légy túl komoly!

Az önsajnálat abból származik, hogy túl komolyan veszed az életed, a következő szint az önsanyargatás lesz. Ez miatt félni fogsz minden új lépés megtételétől az életedben. Megoldásként beszélgess olyan emberekkel, akiknek van humorérzékük. Adj magadnak valami különlegességet - például egy finom desszertet, egy szép pólót vagy csak menj el egy jóga órára.

Inspiráció: http://www.lifehack.org/
Képek innen.

Hírlevél

* kötelező kitölteni

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr511748937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása