Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

4 hazugság, amit a gyakorlás alatt mondasz magadnak

2016. október 10. - Marczinkó Ági

Az elméd szeret becsapni és játszani veled. Néha még nem is tudod, hogy pontosan mikor és hogyan! Figyeld meg, hogy mit gondolsz a gyakorlás közben, hiszen te vagy egyedül felelősek a gondolatainkért. Tudnod kell nem vagy ezzel egyedül! Következzen pár gyakori “hazugság” amit a matracon mondhatsz Magadnak! Vedd észre és kapd el ezeket, hogy ráébredj a pillanatokra. 

manduka-yoga-mat.jpg

Több jobb

Gyakran eshetsz áldozatul annak, hogy erősebben szeretnéd bele nyomni magadat a pózba. A több csak több. Minden ászanát megismerni és megérteni kell. Ha van kérdésed - kérdezz bátran. Fontos, hogy emlékezz, hogy minden gyakorlatot egyszer közvetlenül a tanártól tanultál meg és ne menj tovább, amíg nem vagy mestere az adott póznak. A jóga mindenkiben átformál valamit, ami addig elérhetetlen volt a számára. A folyamat során egy magasabb önfegyelmi szintre juthatsz. Szóval, amikor többet adsz, néha csak több lesz. Mint a dupla sajtos hamburger jóga óra után, a több erőltetése nem mindig esik jól. Emlékezz, csak merülj el a pózba!

Amikor meg csinálom ezt … akkor így fogom érezni magam …

 A haladó ászának nagyon jók, de nem oldják meg a koncentrálási problémáidat. Egy bizonyos szint után, osztjuk csak meg egymással a nehezebb pózokat, mert szükséges, hogy meg legyenek bizonyos mentális képességek a matracon és azontúl is. Ezért azt szoktuk mondani, hogy egyedüli gyakorlás sokat számít, mivel mindenkinek magának kell megküzdeni a testével és az elmével. Egyszerűen a haladó gyakorlás nem mindig van összhangban a belső békénkkel. Lehet valaki nagyon jó még is egy rosszindulatú ember! Hála az égnek azért, hogy nem egyedül a gyakorlatoktól függ, hogy milyenek vagyunk belül. Azt mondom, hogy az elménk mesterévé nem csak a belső comb megnyújtásával tudunk válni, de hittel, önfegyelemmel, elszántsággal, koncentrációval és türelemmel igen. Kövess és hidd el, hogy bármelyik pózban elkezdheted, hogy az elméd mesterévé válj! Amikor legközelebb felállsz a matracról, akkor megfigyeled az érzéseidet!

Mindenki meg tudja csinálni, csak én nem

 Az egyik kedvenc tanárom azt mondta, hogy rendben van, ha néha hisztis vagy. Úgy érzem, ez miatt kicsit jobban szeretem. Szóval gyakran a gyakorlás során fáradtnak, zavarodottnak vagy csalódottnak érezheted magadat. Ez teljesen normális. De annak ellenére, hogy elfogadjuk, hogy ez is rész az utazásunknak, hibát követünk el azáltal, hogy ítélezünk és összehasonlítjuk másokkal magunkat. Hiszem, hogy ezek az érzéseid nem “rosszak”, amikor inkább jobb szó rájuk, hogy igaziak. A jóga nem csak éneklés, légzés és mozgás. A jóga maga a gyakorlás, ami kapcsolatot teremt közted és szíved között. A lehetőség arra, hogy elmond magadnak, hogy “rendben van, hogy érzem, hogy történik velem valami.”

A tanárom tökéletes

pexels-photo.jpg

 A jó tanár élethosszig tanul. Természetesen, mint te a tanárod egy másik esetben diák és ennek így kell lennie. A tanulás hozzásegít, hogy jobban megértsd az életed és a gyakorlásodat! A tanárok a határaikat feszegetik, de nem azt jelenti, hogy még soha sem estek le. Emlékezz, amikor kényelmetlenséget érzel, akkor nagyvalószínűséggel többet tanulsz. A legjobb tanárok boldogan elfogadják ezt és még többet tanulnak a bukásukból. Szóval ne sajnáld a tanáraidat a gyengeségeik miatt, inkább kérdezd meg őket a saját történeteikről! A jó tanár megosztja veled, hogy hogyan jutott el idáig!

Emlékezz, hogy emberek vagyunk és nem “tökéletes” robotok!

Ha tetszett cikk, akkor iratkozz fel a hírlevélre!

* kötelező kitölteni
Források: http://www.doyouyoga.com/
Képek forrása: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6011704265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása