Csillagsarok

Jóga és mindfulness

Egy mindfulness technika, amely garantáltan jó kedvre derít (és nem a meditáció)
Egy mindfulness technika, amely garantáltan jó kedvre derít (és nem a meditáció)

Az ember szeret kiemelt figyelmet fordítani arra, amit megeszik, de mi a helyzet körülötte lévő zajokkal? Az egészséges életmód fontos része, hogy nem csak a megfelelő ételt, hanem a megfelelő zenét is megtaláld az adott hangulatodhoz.

A hangok és zenék gyorsan tudják javítani a kedvedet, és mélyebb szinten tudják befolyásolni a tudatodat. A zenehallgatás a mai világban már egy nagyon olcsó és könnyen hozzáférhető megoldása a tudatosságod növelésére és ...

Jógakerék Start! workshop 09.30.
Jógakerék Start! workshop 09.30.

Mi az a jógakerék?

A jógakerék egy forradalmian új eszköz, amely csökkenti a hát- és derékfájdalmakat. A tervezés célja az volt, hogy enyhítse a hátfájást és ellazítsa a feszültséggel teli izmokat. Az eszköz 13 cm széles, így tökéletesen illeszkedik a két lapockacsont közé és a gerinc melletti izmokat masszírozza.

Miért jó használni, milyen előnyei vannak, miben segíti a jógagyakorlást?

A jógakerék segít a mozgástartomány növelésében, ...

8 hátfájás mítosz
8 hátfájás mítosz

Mit csinálsz, ha beteg, sérült vagy? Lefogadom, hogy beírod a Google keresőbe a tüneteket és próbálsz első körben magadtól megoldást találni. Az enyhe megfázástól a komolyabb betegségekig, ha valami hasonlóságot találsz, akkor csak előre fele megyünk, és egyből ki akarjuk próbálni a talált gyógymódot.

Vicces ez a megközelítés? Talán nem annyira. Annak ellenére, hogy nagyon sok tudományos információ elérhető az interneten, vannak olyanok, amelyek ...

4 mindfulness gyakorlat gyerekeknek
4 mindfulness gyakorlat gyerekeknek

Az iskolakezdéssel együtt jár a gyerekek életében a stressz és fáradékonyság, de lehet változtatni különböző minfulness technikák segítségével.

Mindfulness annyit jelent, hogy figyelj a jelenre és fogadd el azt minden előítélet nélkül. Itt a végső cél, hogy csökkenjen a stressz szinted, azáltal, hogy tudatában vagy a tested és az elméd apró jelzéseinek.

Ez nem egyszerű feladat az előbbi megértése és megélése felnőtt fejjel, de még nehezebb egy ...

6 ok, amiért a westerosiaknak jógázniuk kellene
6 ok, amiért a westerosiaknak jógázniuk kellene

Westeros egy igazi nyughatatlan hely. 7 évadnyi folyamatos háború, politikai cselszövés, és számos sokkoló erőszak után, a karaktereknek igenis szükségük lenne a belső békéjükre.

A jóga számos problémát tud enyhíteni a poszttraumatikus szindrómától a mindennapi szorongáson át. Szóval ha a való világban annyi sok pozitív változást tud adni az embereknek, akkor miért ne vigyük el a westerosiaknak is? A következő okok miatt lenne szükség a jóga erejére.

...
Miért jobbra fordulunk a jóga óra végén?
Miért jobbra fordulunk a jóga óra végén?

shutterstock_488817259.jpg

A Savászana után a jobb oldalra fordulunk stabil oldalfekvésbe, majd innét ülünk fel törökülésbe. A legutóbbi órán megkérdezte az egyik résztvevő, hogy miért nem a baloldalra csináljuk.

A rövid válasz: hogy felébredj a relaxáció után.

 

A hosszabb pedig a testünk jobb és bal oldala között vannak különbségek. Energetikailag nem mindegy melyik oldalra fordulunk. A hagyományos indiai és kínai orvoslásban nemcsak a fizikai testre, hanem a mentálisra ...

A meditáció sötét oldal, amiről senki sem beszél
A meditáció sötét oldal, amiről senki sem beszél

A mostani jóga tanfolyamok között számos hirdeti, hogy meg tanít meditálni. Ha elég fegyelmezett vagy és rendszeresen gyakorolsz, akkor kontrollálhatod az alfa szintű agyhullámokat, ezáltal jobban tudsz fókuszálni és csökkenteni a fájdalmat. Ezeken felül, megnyugtatod a testedet és az elmédet, továbbá mérsékli a stressz tüneteit.

monk-hands-faith-person-45178.jpeg

Vessünk egy pillantást arra, hogy mi az, amit a kortárs és a régi tudósok tudtak a meditációról. A mostani reklám áradatban ...

5 módszer, hogy jobban tudj fókuszálni a gyakorlás alatt
5 módszer, hogy jobban tudj fókuszálni a gyakorlás alatt

Rengeteg dolog tud megzavarni a gyakorlás alatt. Az elmém folyamatosan ugrál az egyik dologról a következőre, de készítettem egy 5-ös listát, amelyek segíteni szoktak.

  1. Írd le

Hosszú teendő listát vezetsz a fejedben folyamatosan? Ez egy rossz és zavaró szokás, próbáld inkább leírni óra előtt ezeket egy lapra/naplóba/számítógépbe.

  1. Határozd el, hogy mennyi időt szánsz rá

Ha túlterhelt vagy és elárasztanak a feladatok, akkor ne 1 órát ...

Jóga vs. pilates
Jóga vs. pilates

A jóga és a pilates hasonló gyakorlatokból áll, ez miatt sokan összekeverik a kettőt. Ezzel szemben számos különbség van a két mozgásforma között. A cikkben objektíven mutatom be ezeket.

Először is értsük meg mi a különbség a jóga és pilates között.

Mi a jóga?

Az életem során számos meghatározással találkoztam. Az ősi hagyományok szerint a szankszkrit jóga szó egyesülést, vagy kapcsolatot jelent. Ezek utalnak a test, elme szellem ...

8 ok, amiért a férfiaknak is jógázni kellene
8 ok, amiért a férfiaknak is jógázni kellene

A jóga kétségtelenül a világ egyik legegészségesebb módja a testedzésnek, mind fizikai és mind mentális értelemben. A legtöbb órán a nők vannak többségben, de van pár férfi barátom is, aki érdeklődik ez iránt.

Sok férfi, aki belemer kezdeni, számos jótékony hatásról mesél nekem fizikai, lelki és mentális értelemben is. Növeli az erőt? Megelőzi a sérüléseket? Nyugodtabb és fókuszáltabb vagy? Tudtad, hogy „a nyújtás és a légzés” csak rólad ...