Csillagsarok

Jóga és mindfulness

7 ok, amiért a jógakerék lesz az idei év legnépszerűbb eszköze
7 ok, amiért a jógakerék lesz az idei év legnépszerűbb eszköze

Lehet nem nézel túl sok fényképet Pinteresten, de a 2017 top szavai közé bekerült a jógakerék is, amely itthon még kevésbé népszerű.

Mi is ez pontosan és mire használjuk?

A jógakerék egy gyűrű alakú eszköz, amelynek célja a nyújtás elősegítése, feszültség oldása és rugalmasság javítása.

A külföldi Lucy Arnold, jógaoktató szerint, ez lesz új SRM henger a jógázok, edzők és pilates gyakorlók között:

A jógakerék mindenki számára ...

10 ok, hogy miért érdemes részt venni a márciusi jógakerék továbbképzésen
10 ok, hogy miért érdemes részt venni a márciusi jógakerék továbbképzésen

A 200 órás alap oktatóképzés megváltoztatta az életedet, de valószínűleg rájöttél, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa.

A tanulás útja soha nem ér véget, és mindig lehet új dolgokat felfedezni. A jógakerék egy egyedülálló eszköz, amely ötvözi a különböző elveket, a mentális erőt, és a mindfulness gyakorlatokat. A kezdőknek és haladóknak is garantáltan új és egészségesebb megközelítést tud adni. Emellett, nagyon kreatív és szórakoztató ...

Mi célja van az aromaterápiának?
Mi célja van az aromaterápiának?

Az emberiség évezredek óta használja terápiás céllal a növények illatos kivonatait – már a legkorábbi civilizációk is ismerték és alkalmazták őket. India talán az egyetlen olyan ország a világon, ahol ez a hagyomány a mai napig elevenen él. Ennyiben kimerül a tudásom a témáról, de Dr. Takács-Tóth Diána, a Diana(tura) oldal alapítója segít nekem, és nektek, hogy jobban megértsük a mai modern illóolajok világát.

Csillagsarok: Az aromaterápia az egyik ...

3 feladat, hogy a gyerek megértse a relaxáció lényegét
3 feladat, hogy a gyerek megértse a relaxáció lényegét

Nem könnyű elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mi az a relaxáció… talán azért, mert mi sem csináljuk elég gyakran. Itt van néhány egyszerű módja annak, hogy igazán megértesd, velük a különbséget a csak feküdjünk le, és a ténylegesen ellazított tested között.

Spagetti teszt

Láttál már nyers spagettit? Nagyon merev és rugalmatlan. Mi történik, amikor megfőzöd? Puha és rugalmas lesz. Ha felelemeled, akkor bármilyen irányba képes elmozdulni. Ehhez ...

11 egyszerű mód, hogy jobban megismerd önmagadat
11 egyszerű mód, hogy jobban megismerd önmagadat

A valódi belső változás hónapok, de sok esetben évek munkája. Mégis vannak apró dolgok, amelyek elindíthatnak benned aprócska változásokat. Az év végi összegzésen túl, érdemes a tanulságokat levonni és beépíteni ezeket a mindennapokba. A következő lista minden elemét nem kell kipipálnod, csak próbáld ki ezeket és figyeled meg a belső változásokat.

1. Miben hiszel?

Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy miben hiszek? A válaszom nem volt túl ...

Hogyan kezeld a stresszt az ünnepek alatt?
Hogyan kezeld a stresszt az ünnepek alatt?

Az ünnepek lehet az év legjobb vagy legrosszabb időszaka is egyben. Akár az utazás alatti stressz, akár fájdalmas szakítás, akár családi konfliktusok, vagy egy cukorsokk, a rengeteg sütemény evése után. Ezekben a napokban találkozhatsz a távoli rokonokkal, a régi emlékekkel, a múlt szellemeivel és sok minden mással is.


A következő légzőgyakorlatokhoz ülj le kényelmesen sarokülésbe (ha kényelmetlen, akkor rakj a lábad/feneked alá takarót/párnát). ...

Egy mindfulness technika, amely garantáltan jó kedvre derít (és nem a meditáció)
Egy mindfulness technika, amely garantáltan jó kedvre derít (és nem a meditáció)

Az ember szeret kiemelt figyelmet fordítani arra, amit megeszik, de mi a helyzet körülötte lévő zajokkal? Az egészséges életmód fontos része, hogy nem csak a megfelelő ételt, hanem a megfelelő zenét is megtaláld az adott hangulatodhoz.

A hangok és zenék gyorsan tudják javítani a kedvedet, és mélyebb szinten tudják befolyásolni a tudatodat. A zenehallgatás a mai világban már egy nagyon olcsó és könnyen hozzáférhető megoldása a tudatosságod növelésére és ...

Jógakerék Start! workshop 09.30.
Jógakerék Start! workshop 09.30.

Mi az a jógakerék?

A jógakerék egy forradalmian új eszköz, amely csökkenti a hát- és derékfájdalmakat. A tervezés célja az volt, hogy enyhítse a hátfájást és ellazítsa a feszültséggel teli izmokat. Az eszköz 13 cm széles, így tökéletesen illeszkedik a két lapockacsont közé és a gerinc melletti izmokat masszírozza.

Miért jó használni, milyen előnyei vannak, miben segíti a jógagyakorlást?

A jógakerék segít a mozgástartomány növelésében, ...

8 hátfájás mítosz
8 hátfájás mítosz

Mit csinálsz, ha beteg, sérült vagy? Lefogadom, hogy beírod a Google keresőbe a tüneteket és próbálsz első körben magadtól megoldást találni. Az enyhe megfázástól a komolyabb betegségekig, ha valami hasonlóságot találsz, akkor csak előre fele megyünk, és egyből ki akarjuk próbálni a talált gyógymódot.

Vicces ez a megközelítés? Talán nem annyira. Annak ellenére, hogy nagyon sok tudományos információ elérhető az interneten, vannak olyanok, amelyek ...

4 mindfulness gyakorlat gyerekeknek
4 mindfulness gyakorlat gyerekeknek

Az iskolakezdéssel együtt jár a gyerekek életében a stressz és fáradékonyság, de lehet változtatni különböző minfulness technikák segítségével.

Mindfulness annyit jelent, hogy figyelj a jelenre és fogadd el azt minden előítélet nélkül. Itt a végső cél, hogy csökkenjen a stressz szinted, azáltal, hogy tudatában vagy a tested és az elméd apró jelzéseinek.

Ez nem egyszerű feladat az előbbi megértése és megélése felnőtt fejjel, de még nehezebb egy ...