Gerincjóga és jógakerék

Csillagkerék

Mit jelent, hogy szenteld fel a gyakorlásodat?

2017. január 06. - Marczinkó Ági

A jóga legszebb részei, amikor egyesül a gyakorlásod az önmagaddal, másokkal, és az összes élőlénnyel a földön.

Amikor már nem létezik a vízválasztóvonal az egyének között. A korod, a nemed, és vallásod nem akadályoznak abban, hogy gyakorolj. Amikor abbahagyod a kategorizálást, akkor minden nagyon egyszerűvé, tisztává és csodálatossá válik.

pexels-photo_1_2.jpg

Jóga és felesleges dolgok elhagyása

Egy olyan világban, ahol az ego kihangsúlyozássá nagy szerepet kap, sokkal fontosabbá válik a jóga és a saját gyakorlásod, hogy ne ess bele ezekbe a hibákba.

Bűnösnek érezem most magadat, mivel a „saját gyakorlásom”, a „saját stílusom”, a „saját terem”, a „saját utazásom” – kezdetű mondatok nem adtak semmit sem hozzá az életemhez, csak felesleges gondolatokat szültek.

„Figyeld a gyakorlásodat, távolodj el az egodtól és ajánld fel a napi gyakorlásodat valakinek vagy valamilyen magasabb létformának.”

Az évek során számos embernek felajánlottam a gyakorlásomat, amikor úgy éreztem szükségük van erre, de ez soha nem volt minden gyakorlásomban benne. Ez megváltozott a mostani Himalája Tradíciós tanár előkészítő képzésen, ahol igazán elkezdtem gondolkodni a felszentelésen és a felajánláson. A képzésen elmagyaráztak és bemutatták, hogy hogyan lehet ezt a mindennapokban beépíteni.

Mit jelent a felszentelés?

A felszentelés szó szerint azt jelenti „a szenttel azonosítod” és van egy őszinte és igaz célod szolgálatra. Nyugaton ennek van egy erős vallási felhangja, de helyeket, embereket, dolgokat és cselekedeteket is lehet felszentelni.

pexels-photo-205304.png

Hogyan szentelhetem fel a gyakorlást?

Számtalan módja van, hogy dedikáljad a gyakorlásodat, nem számít ki vagy, hiszen mindenki képes felajánlani a gyakorlásának a gyümölcsét.

Kezd azzal, hogy találsz egy kényelmes ülő pózt, és eléred a meditatív állapotot. Egy pillanatra állapodj meg ebben a helyzetben, majd készítsed fel magadat a jógára. Vegyél pár mély lélegzetet, és érkezz meg a jelen pillanatba.

Amikor készen állsz, akkor itt az ideje, hogy felajánld teljes őszinteséggel a gyakorlásodat. A saját szavaidat használd a megfogalmazáshoz. Felajánlhatod egy magasabb szinten lévő oktatónak, Istennek, a világegyetemnek, barátnak, családtagnak.

Lehet hosszú és rövid, halk, hangos vagy csak magadban elmondani a felajánlást. Ha befejezted, akkor vegyél pár mély lélegzetet és érezz hálát. Ennyi az egész.

Nincs semmi veszteni valód, már pár perc ászana, Pránajáma légzés és meditáció gyakorlás is elég ezután. A felszentelés segít, hogy jobban összekapcsolódj a lényeddel és a környezeteddel.

Képes leszel hálával gyakorolni és rajongást ajándékként odaadni másoknak, amely nagyon különleges lesz. Felszenteled a gyakorlásodat? Ha igen, akkor kinek szoktad?

Képek: pexels.com
Inspiráció: doyouyoga.com

Ha érdekes volt számodra, akkor iratkozz fel a hírlevelemre: http://eepurl.com/chs2eD

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagsarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1112103845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása